Search found 5 matches

by donf
Sat Nov 03, 2018 3:53 pm
Forum: General Motors
Topic: Software Won't Connect to 89 Cadillac
Replies: 1
Views: 1207

Did you set the com port in the software? If you google "tuner pro com port" it will give you a few ideas. If you did set the com port try connecting with the engine off. My van would do this, then get messed up when I started it. Its some type of ground feedback problem. After checking and cleaning...
by donf
Sat Nov 03, 2018 5:02 am
Forum: General Motors
Topic: Brand New to TunePro
Replies: 1
Views: 1442

You can see live data with the right Datastream Definition file. If you are not wanting to do any tuning though, a cheap scan tool may be a faster solution. When building your own cable be aware that some china made cables are missing needed wires. I got three from china and then gave up and tossed ...
by donf
Fri Sep 08, 2017 10:50 am
Forum: General Motors
Topic: 95 G30 5.7 Van DA:Error Running Only
Replies: 2
Views: 3254

After checking everything from grounds, to running additional grounds, to unplugging the sensors one at a time, to messing with com port latency, to putting delays in the macros, I was stuck and had no more ideas. As a longshot, I had John from 1320 electronics send me a bluetooth Aldl cable instead...
by donf
Wed Aug 23, 2017 12:10 pm
Forum: General Motors
Topic: 95 G30 5.7 Van DA:Error Running Only
Replies: 2
Views: 3254

To try and isolate the problem further, I downloaded the last trial version of datamaster. It does almost exactly the same thing as TunerPro RT. So it's definitely not a software problem. The key on engine off data passed fine. Once the engine is started the data goes nuts and the program starts alt...
by donf
Tue Aug 22, 2017 5:31 pm
Forum: General Motors
Topic: 95 G30 5.7 Van DA:Error Running Only
Replies: 2
Views: 3254

95 G30 5.7 Van DA:Error Running Only

Hello first post here, I am having a problem. I do think its not the software but something else in the van that is causing the problem. Here is a screen cast of me trying out another ADX that a nice person at Gearhead-efi gave me. It was the same as the original $0D adx that I had been trying. Here...