ostrich 2.0 hit tracing latest version do not work

Report bugs found in TunerPro. Please be sure to include as much info as possible, including system specs, OS, repro steps and TunerPro version number.

Moderators: Mangus, robertisaar, dex

Post Reply
bernhard
Posts: 37
Joined: Thu Aug 15, 2013 11:15 am

ostrich 2.0 hit tracing latest version do not work

Post by bernhard » Mon Apr 28, 2014 9:32 am

hittracing don't work with 8369 and ostrich 2.0 / bosch digifant 1.

with 8202 and 8144 it works.

with the 8369 version the ostrich ist recognized, load up/ down a .bin into the ostrich works, too.

but in tracing modus it still remains on
waiting
... but no jumping yellow cursor will appear.

i thought first, this is an hardware bug and i wasted about 10l of e85, until i tried the elder versions :roll: :D

would you please so kind to check it?

with best regards
bernhard

User avatar
Mangus
TunerPro Author
Posts: 1827
Joined: Wed Mar 19, 2003 1:49 pm

Post by Mangus » Mon Apr 28, 2014 9:45 am

I will check.
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am

User avatar
Mangus
TunerPro Author
Posts: 1827
Joined: Wed Mar 19, 2003 1:49 pm

Post by Mangus » Mon Apr 28, 2014 7:56 pm

Thank you for reporting this, Bernhard. I've found and fixed the issue for the next build, due out in a couple of days.

I apologize for the inconvenience.
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am

User avatar
Mangus
TunerPro Author
Posts: 1827
Joined: Wed Mar 19, 2003 1:49 pm

Post by Mangus » Wed Apr 30, 2014 8:56 pm

Build is now available.
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am

Matrix
Posts: 24
Joined: Sun Apr 25, 2010 10:58 am

Post by Matrix » Thu May 01, 2014 10:44 am

Mangus wrote:Build is now available.
I'am a bit confused.

Download TunerPro RT says

Current Version: 5.00.8383 - Download (3.45 MB)
Release Date: 4/30/13

but Latest version history says
5.00.8393.00 (General Release) (4/30/14)

I think you stayed up too late coding Mark! :D
Last edited by Matrix on Thu May 01, 2014 10:50 am, edited 2 times in total.

User avatar
Mangus
TunerPro Author
Posts: 1827
Joined: Wed Mar 19, 2003 1:49 pm

Post by Mangus » Thu May 01, 2014 10:47 am

Just a typo, which has been fixed.
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am

jok
Posts: 4
Joined: Thu May 22, 2014 11:49 am

Post by jok » Thu May 22, 2014 12:01 pm

Hello,

I also use an Ostrich 2.0 but with a Bosch Motronic on a BMW E30 and I've the same problem with any version of Tuner pro (8369, 8802 or 8144)
I've tried with two different laptop...and no hit tracing (no yellow highlight...), just the "waiting" message:

Image

What is the issue?

Thanks and well done for your work ;)

User avatar
Mangus
TunerPro Author
Posts: 1827
Joined: Wed Mar 19, 2003 1:49 pm

Post by Mangus » Thu May 22, 2014 12:19 pm

Different ECUs, and different maps within ECUs, have different access patterns. Some of them are more conducive than others for having their patterns captured by the hardware (and software). Down the road, I may experiment with alternate means of acquiring this data form the hardware, but even so, the Ostrich doesn't see everything.
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am

jok
Posts: 4
Joined: Thu May 22, 2014 11:49 am

Post by jok » Thu May 22, 2014 12:35 pm

Thank you for your help!!

Ok but....it's working in these vidéos, with Ostrich and Motronic 1.3 like me:

https://www.youtube.com/watch?v=Fi_cQODTO8c

or

https://www.youtube.com/watch?v=3SLrK_3KgMU

jok
Posts: 4
Joined: Thu May 22, 2014 11:49 am

Post by jok » Sat May 24, 2014 11:01 am

Hello,

No idea?

I read something about ADL, should I have one?

Thank you

jok
Posts: 4
Joined: Thu May 22, 2014 11:49 am

Post by jok » Tue May 27, 2014 10:49 pm

Hello,

Help please....

Thx

User avatar
XantheFIN
Posts: 19
Joined: Mon Jul 29, 2013 5:46 am

Post by XantheFIN » Wed May 28, 2014 7:13 am

jok wrote:Hello,

Help please....

Thx
Hi jok,

I am not anything familiar what you are doing but i'll try help by advising for what i can find.

First of all.. you have different problem than who started this thread because yours simply won't work on any TunerPRO version?


Little thing; Do you have stock bin or are you trying without it?
What ROM chip is used in this ECU? Say what is written top of it for example.

I found this if it helps you.

Post Reply