APU1 Moderated mode

For those of you brave enough to try the beta releases, please ask your questions and post your issues here! Remember, the more info the better!

Moderators: robertisaar, dex

Locked
JP86SS
Posts: 217
Joined: Thu Apr 22, 2004 5:49 pm
Location: Strongsville, Ohio
Contact:

APU1 Moderated mode

Post by JP86SS » Mon Jun 02, 2008 3:16 pm

Is there a way to use my AP in moderated mode to allow the extra 3 10 bit channels to be logged?
Been poking at this but have not come to a solution.
I'm thinking the comm routine needs a different command string or something to translate the AP. I've only been using it in bypass mode.
Since it works great in TP I figured to ask if this is possible (currently anyway)
TIA
John
Image

User avatar
Mangus
TunerPro Author
Posts: 1827
Joined: Wed Mar 19, 2003 1:49 pm

Post by Mangus » Tue Jun 17, 2008 6:40 pm

Yeah, for 8192 mode. You have to add the 3 "moderated" bytes to the start of every command, and the appropriate wrapper checksum to the end of the command.

The first 3 bytes are:

'K' + request size (e.g.: 4) + response size (e.g.: 64) + <entire command> + external checksum

Where the external checksum is the 8 bit sum of all bytes, no carry.

Hope that helps! Please let me know if you get it working!

I plan on adding native AutoProm support.

-M
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am

Locked