FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

 
Escort Cosworth P8 ECU problem

 
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> Ford
 
Alpina B7



Joined: 14 Jun 2011
Posts: 6

PostPosted: Sat Nov 28, 2015 1:04 am    Post subject: Escort Cosworth P8 ECU problem Reply with quote

Hello,

I'm french and I am the happy owner of Escort Cosworth equipped with a P8 Magnetti Marelli ECU.

I would like to work on the ingition and injection map with Tuner Pro RT and Ostrich Emulator 2.0 to have a good configuration for my engine.

Unfortunately, I meet a problem in in emulation mode:

- If I put in my ECU an Eprom Stage 2 which I wrote previously, the car starts and runs.

- If I bring in the same file on Ostrich with Tuner Pro RT, the car leaves with difficulty on 1 only cylinder.

- If I get back another PC with another Ostrich and another version of Tuner Pro RT: the same problem as this above: the automobile leaves on a single cylinder.

- And both Ostrich work on other vehicles,

- And with another P8 ECU, same report.

I compared the 2 files with WIn OLS :it's the same and checksum comparaison is ok.

But during the test of starting up, it is similar.

I tried to look on which cylinder the car turned and I think that it is random because by disconnecting injectors 1 by1 , it continues to turn on a dough by feeling the gasoline.

As if sparks in the ignition were missing.

I know that with L6 and L8 on Sierra Cosworth, these operations were realized with no problem at all.

I don't understand what's happening.

Thanks to your help.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Alpina B7



Joined: 14 Jun 2011
Posts: 6

PostPosted: Wed Dec 02, 2015 1:21 am    Post subject: Reply with quote

I have finally found my problem.

I have starting the car by connecting Ostrich to my computer and Tuner Pro opened and all is ok.

And as soon as I disconnect the computer even with the "bin" inside, the problem is present again.

It's the first time I have this case because on others cars, the Osctrich runs perfectly without connexion with Tune Pro.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Turbosport



Joined: 26 Jun 2006
Posts: 48

PostPosted: Sat Feb 20, 2016 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

What xdf file are you using ?
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Alpina B7



Joined: 14 Jun 2011
Posts: 6

PostPosted: Mon Feb 22, 2016 11:05 am    Post subject: Reply with quote

The XDF i have download on Tuner Pro web site for P8 ECU.

But i don't find all the map like L6 or L8 ECU.

If you have a XDF file with more maps for P8, i will agree to test it on my Escort Cosworth.

Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Turbosport



Joined: 26 Jun 2006
Posts: 48

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

Email me your Bin, the one on the downloads does not work for lots of chips and does not deal with the checksum.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Alpina B7



Joined: 14 Jun 2011
Posts: 6

PostPosted: Tue Feb 23, 2016 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

ok.

I sent you a mp to have your E-mail address.

Just a precision. I could use the xdf taken on Tuner Pro because I had just injection timing to modifie to adjust at my engine.

After this, my car runs correctly.

But it is the lack of map compared to L8 and L6 which is penalizing.

Greats.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
decipha



Joined: 02 May 2013
Posts: 47
Location: New Orleans, LA

PostPosted: Tue Mar 01, 2016 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

check out this link, it may help you get the checksum figured out

http://info.efidynotuning.com/dis.htm
_________________
http://www.efidynotuning.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
 

 
midnight_man



Joined: 13 Jan 2015
Posts: 7

PostPosted: Tue May 31, 2016 11:00 am    Post subject: Reply with quote

xdf on tunerpro site is my work Wink it has checksum off.

If you want any help with cossie write me on janos@wi-telecom.sk

I will do my best.

Viktor
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
midnight_man



Joined: 13 Jan 2015
Posts: 7

PostPosted: Tue May 31, 2016 11:02 am    Post subject: Reply with quote

decipha wrote:
check out this link, it may help you get the checksum figured out

http://info.efidynotuning.com/dis.htm

this is later ECU.....last cosworths have this.

in this topic, we are dealing with IAW weber ecu.
Back to top
View user's profile Send private message
 

Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> Ford All times are GMT - 9 Hours
 
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
RedSquare theme 1.0.3 © DoubleJ(Jan Jaap)