Working on new $0D adx file.

For those of you brave enough to try the beta releases, please ask your questions and post your issues here! Remember, the more info the better!

Moderators: robertisaar, dex

Locked
93V8S10
Posts: 7
Joined: Sun May 18, 2008 3:24 pm
Location: TN

Working on new $0D adx file.

Post by 93V8S10 » Sun May 18, 2008 4:05 pm

Hello, I'm new to this forum. Been reading some here the last couple days, and have just gotten my new $0D adx file to work, so I thought I would take a brake and sign up.

There were two small issues I ran across with getting it working. Also it's probably worth pointing out that my adx only connects and displays RPM at this point. Doesn't seem like much, but I hadn't worked with ads or adx files before, and had no ideal what I was doing.

The two issues were:

1. Creating new Send/Reply command. At first I named the unique ID the same as the Title. This didn't pop-up a era message when I saved. When I would attempt to connect to PCM, it wouldn't work. When I inspected the command settings, I would find the Process Reply unchecked. So I would check the box and save, then when I would inspect the settings again, it would be unchecked again. Wouldn't stay checked.

2. This one is same as above, except has to do with the description box. If I would put anything in this box, I would have the same problem as above.

I hope this isn't being too nick-picky. I know that SP is still under development, I just thought you might want to know and was hoping that this wouldn't trip someone else up.

Thanks

93V8S10
Posts: 7
Joined: Sun May 18, 2008 3:24 pm
Location: TN

Post by 93V8S10 » Sun May 18, 2008 5:19 pm

Started working on adding MAP. When I click on "Edit Definition", a screen pops up saying: ScannerPro - OBD Monitoring and Logging Application has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

I took some screen shots of the details, let me know if you want them sent email or posted here.

User avatar
honken
Posts: 111
Joined: Wed Dec 15, 2004 6:05 am
Location: sweden

Post by honken » Mon May 19, 2008 3:22 am

I made a OD adx that i have hade for a year works but it has c in temp and kmt.
It has historygram for blm ,spark and knock.

Send me your e-mail and i can mail it to you.[/list]

User avatar
daveinet
Posts: 36
Joined: Mon Apr 07, 2008 2:04 pm
Contact:

Post by daveinet » Wed May 21, 2008 11:19 am

Yes, Honken's worked for me Thanks. Easy enough to fix the temp, just change the conversion to X * 1.350000 + -40.000000 - taken from the original OD from Tuner Pro conversion. Seems to work fine.

BTY: I'm guessing both of your problems are related. I know if edit the def and then click save, I also then need to reload the def that I just saved, otherwise it crashes when I click edit.
Dave
http://www.geocities.com/revconprince/index.html
502 Edelbrock/Howell MPFI Thorleys and Magnaflows - in a 13Klbs motorhome!

"There are 10 types of people in the world, those who understand binary and those who don't"

93V8S10
Posts: 7
Joined: Sun May 18, 2008 3:24 pm
Location: TN

Post by 93V8S10 » Thu May 22, 2008 4:42 pm

Hey, thanks for the tips. So far I haven't had any more problems, since I got the file from honkens. I've added a Fahrenheit temp just for reference, I normally work with Celsius for tunning, changed KMT to MPH, added a WBO2 and a fuel consumption histogram, and lots of other small changes. It's not quite finished yet, but I'm hoping it'll be very useful when done.

RickT
Posts: 6
Joined: Thu Jul 16, 2009 8:59 pm

Post by RickT » Sat Jul 18, 2009 8:04 am

Can anyone send me a copy of a 0D file that works. The one that came with scannerpro doesn't work and if anyone has anything working it would be better than starting from scratch getting that file going.

my email is rickt (at) mantaproject.com if anyone has a file they don't mind sending :)

Locked