FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

 
Looking for opinions on this issue.

 
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> General Motors
 
damanx



Joined: 18 Mar 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu Jun 29, 2017 12:32 pm    Post subject: Looking for opinions on this issue. Reply with quote

This past weekend, I installed a new complete distributor on my truck that has a 3.4 60v6 with a 2.8l TBI system sitting on top of it. The original distributor had a little bit more of vertical play in it than the new one, but seemed in good shape in regards to "rotational slop". (can't think of a better way to describe it.)

Got the initial timing set on it and started the tuning process again since it's been a while and there is more that needs to be done.

In any case, the 1st thing I noticed right off the bat is that the knock counts are doing something strange. One particular instance is starting the engine, TunerPro reporting 4 counts and all is good, but then after a few miles of driving, the knock counts reset to 0. I've never seen the ECM data stream reset the knock counts to 0.

I've also noted that I can't get the engine/ECM to knock. Not sure exactly what might be going on here. Not reporting any fault codes in TunerPro, check engine light isn't flashing.

One other thing I also did was install the latest version of TunerPro RT, but I can't seem to pin it on that because uninstalling and reinstalling a previous version seems to have no effect.

One thing to note is that I can get a knock count when I tap on the engine block near the knock sensor, so I believe the circuit is working correctly.

I can't help but wonder if there might have been an issue with the ICM in the old distributor in regards to the timing, or, maybe there's an issue in the new one that isn't setting any codes?

Has me scratching my head....
Back to top
View user's profile Send private message
 

Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> General Motors All times are GMT - 9 Hours
 
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
RedSquare theme 1.0.3 © DoubleJ(Jan Jaap)